spacer

actueel loura in de media biografie opdrachten exposities home
border
spacer
spacer
loura kok
dot "Wilt u het zo, of wilt u het anders?"

"Wilt u het zo, of wilt u het anders?" Met die kreet en een stel nogal opvallende foto's presenteert Loura Kok zichzelf aan potentiële klanten. De camera is haar leven, haar oog, haar hart en haar wil.

Ze ging studeren aan de Academie voor Beeldende kunsten, St. Joost in Breda en vestigde zich daarna (1984) als jongste vrouwelijke fotoprofessional in een wereld die, met een paar uitzonderingen, werd gedomineerd door mannen.

Meteen na afronding van de academie heeft Loura plaatsgenomen achter de camera voor Wehkamp Postorders. Ze heeft vele reizen gemaakt om mode op locatie te fotograferen. 10 jaren hebben modefotografie haar carrière gedomineerd. Het is een lust om in teamverband zoveel nuttig plezier te maken!

Ook maakte Loura in 1984 haar eerste opname voor de Weekeinde-kleurenbijlage van de Telegraaf. De eerste in een reeks van heel veel eyecatchers. Sindsdien hebben talloze bedrijven, magazines en reclamebureau's de weg naar Loura Kok Fotografie gevonden.

Haar foto's illustreren haar intensiteit. Ze beschouwt zichzelf niet als een persfotograaf die bij de dag en het enkele beeld leeft. Iedere foto heeft zo zijn eigen verhaal. Loura ziet een foto als een puzzel. Organisatie, styling en improvisatie zijn trefwoorden voor de stukjes die zo'n puzzel vormen. Uitdaging, uitputting en voldoening zijn vaak de sluitstukken.

De analoge foto's zijn met een Hasselblad gefotografeerd, een ideale middenformaat camera voor prachtige scherpe opnamen. De foto's van Loura worden dan ook vaak voor Covers van magazines gebruikt!
Inmiddels is Loura ook digitaal geoutilleerd en kan ze aan alle nieuwe wensen van haar klanten voldoen.

border
  border
corner
corner
corner
Stuurmansweg 5 | 8275 AJ ’s Heerenbroek | Tel.: 038 355 68 88 | Mobiel: 06 543 003 53 | Email: lourakokfotografie@home.nl